Text/HTML

Školski sportski klub „Gimnazijalac“ pod ovim imenom djeluje od školske godine  1991./1992. kada je škola ponovno dobila ime Prva riječka hrvatska gimnazija. Tijekom 30-ogodišnjeg djelovanja tisuće mladih sportaša s područja PGŽ dalo je svoj doprinos razvoju školskog sporta i ukrasilo školu s  bezbroj medalja, plaketa i pehara. U razdoblju od 2006. godine do danas (od kada se dodjeljuju priznanja) , ŠSK Gimnazijalac desetak je puta osvojio priznanje Primorsko-goranske županije za najuspješnije školski sportsko društvo u našoj županiji.

 

Učenici su aktivni u sekcijama košarke, rukometa, malog nogometa, odbojke, stolnog tenisa, badmintona, atletike i krosa.  

Muška rukometna ekipa je 2012. godine predstavljala Republiku Hrvatsku na Svjetskom školskom rukometnom prvenstvu, nakon što su osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju u rukometu. Osvojili su izvrsno 7. mjesto među dvadeset ekipa iz cijeloga svijeta. 2016. godine, nakon osvajanja prvog mjesta na državnom natjecanju, ženska rukometna ekipa Gimnazijalca sudjelovala je na Svjetskom školskom rukometnom prvenstvu u Rouenu u Francuskoj gdje je osvojila izvrsno 8.mjesto.